perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kortesjärven kovin bändi

Kun ei osaa kuvata, voi tehdä taidetta.


Oranssi Pazuzu julkaisi tässä uuden levyn ja olen sitä kuunnellut niin kuin valveutuneet ihmiset kaikkialla maailmalla ovat. Levyhän on teräksinen! Ja sitten nyt avautui mahdollisuus taas kerran kuunnella bändiä livenä Rytmikorjaamolla, jossa edellisen kerran vetivät niin että ei paljon järkeä.

Hyviä olivat nytkin, mutta edelliskerran kiihotustilaan en päässyt. Parhaimmillaan meininki oli mitä mainioin, mutta välistä ei. Lisäksi yleisöä oli harmittavan vähän ja sitäkin vähää tuntui kiinnostavan kaikki muu kuin musiikki. Ei ollut bändi tällä kertaa profeetta omalla maallaan.

Hölmöilin sen verran, että kun pitäisi kannustaa aikaisiin keikka-aloituksiin, niin silti nyt sitten myöhästyin lämppäristä. Harmittaa se myös siksi, että lavalla ollut Malamujér osoittautui hienoksi yhtyeeksi. Kortesjärveläiseksi jopa. Rumpali toisaalta on tuttu seinäjokelais/jyväskyläläisestä Magic Meredithistä.

Mitä se Malamujér soitti? Jonkinlaista happopäiden grungea. Parhaissa mätkintäkohdissa bändi ylsi sfääreihin, heikoimmillaan oli sellaista yläasteen neljänneksi paras Pearl Jam -coverbändi -meininkiä, mutta kyllä posia oli paljon, paljon, paljon negaa enemmän. Hyvin kehityskelpoinen, oikeastaan hyvin kiinnostava bändi. Myös oli show-meininkiä.

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Bubbling under

Ei vaan ehdi tutustua loistaviltakaan vaikuttavien artistien tuotantoon. Seuraavilta olen kuullut yhden (1) kappaleen, en muuta. Kaikki ovat kuitenkin huippukamaa.

Jacco Gardner  Find Yourself  Hollantilainen multi-instrumentalisti, jonka kappaleessa on tosi vahva tunnelma.Sellaista wanhan hywän ajan tuntua.

Car Seat Headrest Something Soon Tykkäsin piisistä heti. Jotenkin oletin automaagisesti, että bändi on brittiläinen. On alunperin Virginiasta, josta on Seattleen päätynyt. Nyt tuntuukin sitten oudolta ajatella, että olisi muuta kuin amerikkalainen indiebändi. Piisi on kyllä KOVA.

Les Savy Fav  Lets Get Out OF Here Tämä oli sitten heti selvästi amerikkalaista indietä, ihan New Yorkista. Vanhempaa jo, mutta kun nämä löytää joskus näin hitaasti. Päässyt kai True Blood -tv-sarjaan.

Autolux Turnstile Blues Kalifornialaista alternativea kymmenen vuoden takaa. Törkeän hyviä pikkujippoja kappaleessa. Kitarakuvio kuin The Breedersin basso. Vähän ehkä kliinistä, mutta oikein ok.

U.N.P.O.C. Here On My Own Tom Bauchop -niminen skotti levyttää tällä nimellä tai levytti. On bändiläinenkin, mutta en ole vielä niihin käynyt kiinni. Tässä on TUSKAA!

torstai 10. maaliskuuta 2016

Suomen paras levylaulaja

Rooxx julkaisi toisen singlen. Moving On on vielä ensimmäistä parempi. Ringa Manner laulaa vielä paremmin. Hän on Suomen paras levylaulaja, vaikka livenä voi mennä mönkään. Maistiaiset kertovat jo siitä, että Rooxxin levystä lienee tulossa todella kova kokonaisuus. Tässä haetaan nyt jotain. Upeaa.

Tehdään aasinsilta. Rooxx on toki jo lakanneiden suosikkibändieni tuhkissa lämmittelevä projekti. Eräällä tavalla niin on myös Jaakko Aukusti. Kun Rubikia ei enää ole, Jaska täyttää aukon. Ihan hyvin myös, tällä kertaa sen kertoo Himalaya.

Suomen suurin ääni.

Koeputkessa blogia varten luotu bändi

Warpaint ei ole kovin uusi bändi ja siinä on soittanut julkkis. Silti tämä Elephants tuli minulle tässä jokin aika sitten uutena asiana. Miten voi olla, kun minun vaistoillenihan tämä on tehty.

Videokin on tyylikäs ja tukee hyvin piisiä.



Pumarosan Priestess on jotain tanssikamaa. Melkoinen video on tässäkin, mutta enempi innostaa tuo 7 minuutin ja 30 sekunnin jumputus. Se menee tunteisiin. Jossain siellä neljän minuutin kohdalla tavarat alkavat putoilla käsistä ja asiat unohtua. Mahtavaa.

Naisten välisestä kilpailutilanteesta

Onko vähän tylsää panna Mira ja Paula ottelemaan keskenään? On. Mutta silti, kun Paula Vesala julkaisi Vesala-nimellä Tequilan, petyin. Kun Mira Luoti julkaisi Pinnan alla -kappaleen, ilahduin. Tosin sekin piisi alkoi nopeasti kyllästyttää.

Nyt Vesalalta tuli uusi Tytöt ei soita kitaraa, tykkäsin heti siitä kertsin alusta, mutta muuten olin vähän silleen, että ei nyt oikeen. Ihan Mariskaa, jos eka oli ollut Chisua. Sitten olen alkanut pitää oikeastaan aika paljon.

Niputetaan nyt tylsästi muitakin naisia samaan blogaukseen. Niin, että onpa mainio tuo Sannin uusi, vaikka en tykkää kiroilusta. Mutta Että mitähän vittua -kappaleessa kaikki muu kuin vittu olisi kuulostanut epäluonnolliselta. Sannin top 3 -piisejä.

Miehet kyykyttävät naisia.