sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kaikki muka kuolivat, mutta tuli hyvää musiikkia



Vuonna 2016 julkaistiin kaksi todella kovaa levyä ja kaikkien aikojen paras ep. Lisäksi vuoteen mahtui ehkä kaikkein kovin keikkakokemus ja liuta niitä, jotka ovat siinä liepeillä.

Mainitaan nyt ensin, että The Holy on tällä hetkellä maailman innostavin bändi. Vuoden aikana näin yhtyeen kolme kertaa livenä. Näistä varsinkin viimeisin oli vakuuttava esitys. Vielä huimempaa on se, että bändin ep-levy More Escher & Random Notes on kaikkien aikojen paras lajissaan.

Albumimitassa parhaiten onnistui Puk, jonka Murhalaulut on bändin paras levy, eikä se ole ihan vähän se. Pitkältä tauolta palannut Puk on virtuaalibändi. Jos maailmassa olisi oikeutta, se olisi näkyvämpi kaikkeileva yhtye, jonka levyjä myytäisiin ABC-liikenneasemilla. Mutta mitähän Puk siitä miettisi?

Myös Sydän, Sydän teki paluulevyn. Molskis tuli takavasemmalta ja on bändin paras. Jokainen sydäntyyppien levy on ollut erilainen. Tämä tuorein on jollakin tavalla avoin, mutta sopivasti silti kiero. Aina olen tykännyt, tänä vuonna innostuin. Ja näin livenä.

Live-näyistä mainittakoon vielä tammikuinen Siinai, joka junttasi sellaista riffiä, että kv-kenttien karsintaraja ylittyi komeasti.

Sitten se vuoden kummallisin kokemus, eli Iisa. En tiedä osaanko nostaa sen kaikkien aikojen parhaaksi keikaksi, mutta säväyttävin se oli. Olin kuullut, että bändi on kova, mutta kun se oli niin kova. Hyvä kun osasin kävellä esityksen jälkeen kotiin. Välillä ihmettelen, että tapahtuiko se todella. Ehkä?

Muuta: Mira Luodin levyä odotin suunnattomasti, koska ekat sinkut olivat kovia. En sitten ole vieläkään kuunnellut levyä. Ringa Manner lauloi kaikkien suomalaisten artistien kanssa. Mikäs siinä, koska Ringa on loistava. Keväällä Ringa säväytti erityisesti Jori Sjöroosin Rooxx-projektin ekojen maistiaisten joukossa. Sitä Rooxxia nyt odotetaan sitten. Ja Oranssi Pazuzu julkaisi hienon levyn ja oli kova livenä. Sieltä kuitenkin jäi kytemään lämppäribändi Malamujér.

Kuunnelluimmat, top 10: Pariisin Kevään vanha piisi keikkui soittolistalla koko vuoden, kun sen löysin niiltä PK-levyiltä, joita en ole jaksanut kuunnella. Annika on kuitenkin enemmän se, joka jää mieleen. 666-miehet jatkavat listalla varmaan hamaan loppuun asti. Mukana on paljon täydellisen kovia yksittäispiisejä artisteilta, joita en tunne.

1 Pariisin Kevät — On aika juosta    
2 Puk — Jos Annikalta kysytään    
3 Teksti-tv 666: Tuhatvuotinen harharetki
4 Gemma Hayes — Laughter    
5 Mira Luoti — Puhu mulle hulluudesta    
6 Nicole Sabouné — I Surrender    
7 Rooxx — Moving On    
8 Bec Sandridge — In The Fog, In The Flame    
9 Communions — So Long Sun    
10 Cate le Bon — Are You With Me Now?    

Kuunnelluimat bändit, top 10: Edellä mainittuja ja vanhoja suosikkeja. Pixiesin listasijoitus perustuu bändin uusimpaan tuotantoon, joka on varsin hyvää.

1 Puk    
2 Pet Shop Boys
3 Sydän, sydän   
4 The Holy    
5 Pariisin Kevät
6 Pixies
7 Mew
8 Kent
9 Maija Vilkkumaa
10 Mira Luoti