maanantai 16. kesäkuuta 2008

Per Kele, maailma hengästyttää

Kuuntelen levyä, joka on tehty vuonna 2007! Bloc Partyn A Weekend in the City on aikamoisen hämärä levy, mutta kovin kiintoisa. Ensimmäinen pyöräytys jätti päällimmäiseksi mieleen I Still Rememberin, jonka pienet koukut ja kierrot ovat suorastaan klassista kamaa. Jos tältä piisiltä ei oteta 2020-luvun uljaimpiin hipitihopiti-hitteihin sämplejä, niin mistä niitä muka otetaan? Mistä!

Viimeistään nyt uskon, että Bloc Party päihittää hypen, ja jää historiaan merkittävänä yhtyeenä. Sanoisin, että tuleva maine on jotakuinkin Talking Headsin kaltainen.

Muuten olen kuunnellut kohteettoman kaipuun vallassa Mew'iä. Lisäksi ihan muuten vaan Social Distortionia.

Jotain uutta tarttuu aina, nyt pieni salainen pahe on Aereogramme. Voisi sanoa, että itse paholaisesta peräisin oleva tusina-americana yhdistyy tässä bändissä post rockiin, ja silti minä tykkään. Mikä kummallisinta, nämä herrat ovat Glasgow'sta.

Lisäksi olen havainnut, että !!! on nykyajan Led Zeppelin, Pariisin kevään Pikku Huopalahti on kesän 2008 virallinen piisi ja I Was a Teenage Satan Worshipper kopioi The Knifeä, mutta on ehkä parempi. Ja oiskohan The Shinsin kovin piisi Sea Legs? Tutkitaan.

Ei kommentteja: