perjantai 30. lokakuuta 2009

Jossain vaiheessa coveri on jätettävä

Vaikka minulla on heikko kohta, johon listapop iskee syvälle, niin en minä kaikkea pane merkille. Niinpä kun kuulin ruotsalaisen Timo Räisäsen kappaleen About You Now, olin ällikällä lyöty. Kappale on täydellinen pop-veisu, mutta jotenkin yllätti, että ruotsalainen tusinapoppari olisi sellaisen saanut aikaan.

Oikea laita paljastuikin sitten. Kappale on tusinahittinikkareiden Sugababesille tekemä. Räisäsen versio on kyllä parempi. Eihän siinä mitään, että tekee hyvän coverin, josta tulee oman setin kulmakivi. Mutta entä sitten, kun oman repertuaarin toiseksi tykätyin teos on Radioheadin Creepin kierrättäminen?

Jos haluaa tulla tunnetuksi mies ja kitara -skenessä, niin Timpan olisi syytä tehdä ihan oma pop-helmi.

Eipä silti, veikkaanpa, että muutama suosikkikappaleistani on kierrätyksiä tietämättäni. Tai toisaalta, missä menee coverin raja. Eeppinen MacArthur Park tunnetaan Richard Harrisin versiona. Kappaleen luoja Jimmy Webb on toisaalta versioinut tämän oman piisinsä. Kumpi on oikea MacArthur Park.

Nyt tulemme aasinsillan kohdalle. Jimmy Webbin pojilla on bändi. The Webb Brothersilla on ainkin yksi täydellinen pop-valio tuotannossaan. Sen nimi on Funny Ol' Kind of Music, ja se on soinut viime aikoina Törnävällä yhtä taajaan kuin Räisäsen hitti.

Ei kommentteja: