sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kultaturbotimantti


Luin tuossa keväällä liudan elämäkertakirjoja, joista osa oli vastenmielisiä. Yksi vastenmielisyys oli Jyrki Hämäläisen kirja. Vastenmielisyydestä tulee mieleen nykyajan Suosikki, tai ainakin Suosikin kansi. Sillä enpä tiedä mitä siellä sisällä on, mutta kansi kertoo, että ei mitään hyvää.

Nykyajan nuorisoa ei mitä ilmeisimmin musiikki kiinnosta. Eihän Suosikkikaan koskaan ollut mikään vakavasti otettava musiikkilehti, mutta oli siinä nyt jotain. Poikakin sitä saattoi lukea, ainakin silloin, jos kannessa oli Guns N' Roses. Vaikka oikeasti mieluummin sitä luki, kun kannessa oli vaikkapa Pandora.

Josta pääsemme siihen, miksi tämä kirjoitettiin: koska haltuuni on sattunut kolmisenkymmentä Suosikki-lehteä 80- ja 90-luvuilta. 80-luvun lehdissä ei vielä ole muistoja, kun en lehteä lukenut vielä. Mutta 90-luvun lehdistä muistaa ja paljon. On hupaisaa lukea juttuja ja varsinkin katsoa mainoksia. Ja kuvassakin näkyvä Pandora-kantinen esimerkiksi on hyvin muistissa.

Ja niissä useimmissa oli jopa julisteet tallella. New Kids on the Blockia, Take Thatia, Madonnaa, joo. Mutta myös Ayrton Sennaa ja Wayne Gretzkyä.



Kyllä ennen oli kaikki paremmin.

Ei kommentteja: