sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Naisäänien vuosi 2019



Ei tule äkkiseltään mieleen mitään syytä, miksi kuluneen vuoden tulisi jotenkin herättää hempeitä ja pehmeitä ajatuksia, mutta pelottavalla tavalla sellaiset ovat esillä vuoden artistilöytöjeni musiikissa. Kaksi nousee ylitse muiden: keväällä löytynyt kenkiintuijottelijabändi Radio Supernova ja kaikki aiemmat lupauksensa Kylmä-kappaleellaan lunastanut Matka maailman ympäri.

Kylmässä lauletaan sillai tosi sokerisesti, että ”sä lämmität mua kun on kylmä, kaupungin kattojen yllä, sanot selvitään kaikesta kyllä ja nostat mua kun en yllä”, ja silti jostain syystä olen ihan aseeton kappaleen edessä. Olen tietoisesti joutunut rajoittamaan kappaleen kuuntelemista, etten kuluttaisi sitä loppuun. Ja sitten Radio Supernovan parhaassa kappaleessa Seinät laulaja henkäisee ”paitsi sä”, ja vaikutus on ihan yhtä vahva.

Lisätään mukaan vielä Pelko kappaleellaan Yksi katse riittää ja Neiti Olga -niminen kaksi kappaletta julkaissut bändi Elonmerkkejä-vedollaan, niin vuoden neljä läpimurtobiisiä ovat naisäänien esittämiä. Niin ja sitten vielä Malla, naisääni-Weezer Charly Bliss ja räkäisempi Linkopii. Naisten vuosi, todella.

Toisaalta vuoden levyn teki vuoden kuunnelluin bändi NEØV ja myös Sans Parade palasi vahvasti. Neumanin (yksi puuttuva N merkitsee paljon!) Deleted Files palautti uskon pitkän maalailun tenhoon ja Tams vakautti paikkansa maamme lupaavimpana miesäänenä.

Vuoden kuunnelluimpien kappaleiden listalla näkyy se, että olin alkuvuodesta aika laiska poistamaan vanhoja piisejä pois, joten ikiklassikot veivät top 3 -paikat ja miehittävät muutenkin top 20 -listaa. Ensi vuonna olen tarkempi!

Kuunnelluimmat kappaleet 2019:

1. バランスOGRE YOU ASSHOLE
2. Cult Drugs Blood Command
3. Drive Brutus
4. Yksi katse riittää Pelko
5. Ruby Charly Bliss
6. Harhakuvitusmaailmassa Hän
7. Seinät Radio Supernova
8. Förgätmigej [ingenting]
9. Ellipsis Drab Majesty
10. (In the End) There's Only Love Ewert and the Two Dragons
11. Bedillä Linkopii
12. Sabrina Malla
13. Elonmerkkejä Neiti Olga
14. Green Sixteen Ghost World
15. Keväällä Tavataan LOKIT
16. Lost in Time NEØV
17. Hätäuloskäynti Henna Emilia & Houreet
18. Homeboy Adorable
19. Demands Makthaverskan
20. KylmäMatka maailman ympäri

Kuunnelluimmat artistit 2019:

1. NEØV
2. Puk
3. Maija Vilkkumaa
4. Tams
5. Radio Supernova
6. Les Big Byrd
7. Charly Bliss
8. Salaliitto
9. Pelko
10. Sans Parade

Ei kommentteja: