lauantai 3. marraskuuta 2007

Bändi haisi vähemmän kuin yleisö, sentään

Jotain, mitä ei varmaan kukaan miljoonista lukijoista tältä palstalta osaa odottaa: Keikka-arvostelu.

Laskisin tämän urani ensimmäiseksi konsertiksi. Se, että olen nähnyt Office Buildingin yliopistolla, on eri juttu.

Mutta nyt Seinäjoella oli Absoluuttinen Nollapiste. CMX soittaa kai parhaillaan, hyvä bändi sekin, mutta siinäpähän soittavat. Rankki haisi tarpeeksi jo Absojen aikana. Mä en tajua, miten ihmiset voi juoda jotain niin pahalle haisevaa.

Pelkäsin meneväni katsomaan Tomi Krutsin Band feat. Tommi Liimattaa. No, en mä nyt tiedä. Kai se vielä ihan bändi on. Ainakin Tomi ja Tommi hymyilivät toisilleen.

Mulla on aika ristiriitainen fiilis. Toisaalta musiikki kuulostaa livenä hyvältä. Toisaalta juuri siksi Nollapiste voisi heittää huiman keikan. Ja: vierastin uutta materiaalia, pääosin.

Tietenkin pitääkin soittaa uutta. Ja ihan menevää se oli, mutta liian Red Hot Chili Peppersiä, joka taas on kamalinta ikinä. Paitsi se piisi, jossa lauletaan ”jotkut pelaa pokerista voittamansa vitosen, minä en” on loistava.

Se piisi toimi, samoin pari muuta. Ja progeilu toimi tosi hyvin. Kitarasooloille peukku ja Janne Hastille. Aake on mun suosikki, mutta ei oikein pääse esille kyllä.

Ja yhdestä asiasta on pakko nillittää: miksi, miksi vuonna 2007 pitää soittaa ja laula pihalla liekehtivistä oravista. Ei se ole livepiisi, ei se ole edes levypiisi. Soitto-osuus siinä on hieno, mutta kaikki mitä tapahtuu laulun aikana tappaa tunnelman ja on kauheaa.

Jotenkin ikävää sanoa, mutta singlen nimi on Lumous menit sitten haihtumaan, ja se on fiiliskin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä liekehtivistä oravista on aina syytä laulaa. Hieno biisihän se.

hannes_ko kirjoitti...

Vaan on bändillä parempaakin tarjota, joten miksipä sitten ei.

Tällainen herkkä poika olisi mielellään kuullut vahvan rock-junttauksen keskellä myös jotain kaunista, mutta toisaalta tuntiin on hankala sisällyttää monisärmäisen orkesterin kaikkia puolia.