maanantai 5. tammikuuta 2009

Runoanalyysi

Hevonen on taas talutettu veden ääreen. Jotenka olen ollut siinä onnellisessa asemassa lähipäivät, että olen voinut kuunnella suosikkiyhtyeeltäni tuotantoa, jota en aiemmin tuntenut. Tällä kertaa kiitettävänä on Elina.

Olen kuunnellut This Empty Flow'n The Albumia, jolla on kaikenlaisia raakaversioita Magenta Skycode -levyn piiseistä, ynnä muita harjoitelmia. Ja hyväähän tämä on. Vaikka (But I Am) Still (Disco Demo) saikin ensi kerralla minut nauramaan ääneen (!), kun se kuulosti halvalta Modern Talkingilta (joka alunperin ei ole mitään luksusta siis).

Samalla ajauduin myös hieman lueskelemaan mitä foorumeilla bändistä puhutaan. En yllättynyt, että yhtyeen löytäneet puhuvat neroudesta. En siitäkään, että Jori saa moitteita. Kyllähän Jori kuuntelun jälkeen paikkansa löytää, mutta varmaa on sekin, että ensikosketus jättää viileäksi usein juuri Sjöroosin lauluosuuden takia.

Sitten joku moitti, ettei ole piisejä, (ja että on silkkaa The Curea), jolloin päähäni iski yhtäkkiä määritelmä "those are not songs, those are poems", mikä sitten asiaa ajateltuna onkin oikein. (Ajattelin eglanniksi, koska broken englishilla tuolla keskusteltiinkin.) Kummallista nyt sinänsä, kun en runoutta harrasta, vaikka runopojaksi itseäni satiirisesti olenkin väittänyt, jossain. Sitä paitsi tuo poems sopii nimenomaan Magenta Skycode -levyyn, kyllä The Albumilla on "songs". Suomeksi sitä paitsi "poems" voisi olla "teos", koska sanasta "runo" tulee minulle mieleen

Kevät tuli,
lumi suli,
puro sanoi
puli puli



Ei kommentteja: