torstai 1. tammikuuta 2009

Teen mitä en lupaa tehdä

Sedät vaanii tyttöä, osa x

En tee vuosikatsausta, en edes hannesmaista, eli vuoden parhaat kokemukset tekovuodesta riippumatta, vaikka sellaista pohdinkin. Aivan älytöntä, joskin hauskaa, on katsoa vain vuotta taaksepäin, kun etsittävää ja löydettävää on vielä vielä vuodessa 1967:kin ja uuden musiikin todellisesta merkityksestä ei vielä tiedä. (Puhumattakaan 1500-luvusta, sekin on vielä suurelta osin kartoittamatta.)

Perinteisessä mielessä tehdyssä vuoden parhaat jne. listassa vuoden piiseinä olisivat voineet olla Santogoldin Lights Out, Haloo Helsingin Haloo Helsinki! ja Ryan Binghamin Bread and Water, jotka kuitenkin kaikki kai voisivat olla vuoden 2007 piisejä. Sitä paitsi jos olisin vuonna 1996 värkännyt vuoden piisit -listan, niin siellä ei olisi ollut maailman parasta piisiä.

Tein kuitenkin vähän tutkimusta, ja kävin läpi Rumban vuoden piisit -listaa YouTuben avulla. Suomen listalta löytyi tuttuja hyväksi havaittuja, kuten Pariisin kevään Pikku Huopalahti ja Kauko Röyhkän & Riku Mattilan Helvetti. Reginan uusi single Saanko jäädä yöksi? oli ihan tavallista Reginaa, ja ihmettelen, miten se nyt vuoden piisi on. Ei siinä vikaakaan kyllä ole.

Ulkomaan lista antaa vuoden musiikista jopa aika vaisun kuva. MGMT teki hienoja kappaleita toki. Samoin The Ting Tings.

Pari uutta suosikkia löytyi toki. My Morning Jacketin Librarian on hieno veto. Samoin TV on the Radion Family Tree. TV on the Radion edellinen levy päätyikin nyt soittolistalle, ja joskus aikanaan sitten tämä vuoden 2008 kohulevykin. Ja oikeastihan vuosi ei varmasti vaisu ollut, näin vaan näkyi olevan tuossa listalla.

Mutta katsellaan ehkä sitten vuonna 2020, että millainen musiikkivuosi 2008 oli.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vittu että olet hannes tyhmä jätkä!