lauantai 19. kesäkuuta 2010

Shows you how much I care






Provinssiperjantaina 18.6. ehdin tsekata kolme bändiä. Kaikki olivat kovia.

Viikonlopun odotetuin vieras oli Mew, joka ei pettänyt odotuksia. Tai oikeastaan pelkäsin, että Mew ei edes toimi festareilla, mutta toimihan se, vaikka mitään show-elkeitä bändi ei esittänytkään. Jo toisena piisinä soi Snow Brigade, ja tämän runopojan sydän sykähti. Pari suvantokohtaankin mahtui mukaan, mutta toisaalta mojovia yllätyksiäkin. Loistoveto.

Toisena bändinä kuuntelin seinäjokelaista Streak and the Ravenia, joka on jonkilainen kombinaatio Murmanskin kitaravalleista ja Underwater Sleeping Societyn poplauluista. Jotkut lisäävät mukaan Radioheadin. Olkoon niin. Bändi on kypsytellyt ilmaisuaan pitkään. Se on äärimmäisen lupaava. Kunhan piisejä voidaan jatkossa valita isommasta rypäästä, niin tässä on melkoinen akti.

Lopuksi Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine. Jellohan oli ihan törkeän kovassa vedossa ja politiikkasi kovasti. Todella omituista porukkaa hiippaili lavan edessä. Oli kova punkmeininki. Illan viimeisenä vetona Jello soitatti Dead Kennedys -klassikon Holiday in Cambodia. Myönnän hymyilleeni. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Ei kommentteja: