keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Rubikin Solar-levyn arvostelu (not clever enough for ya?)

Rubikin uusi levy Solar on nyt pyörähtänyt muutaman kerran soittimessa. (Tarkkaan ottaen kylläkin olen kuunnellut sen muutaman kerran Windows Media Playerista, johon ostamani levyn rippasin.)

Lopullisia johtopäätöksiä ei tietenkään vielä tehdä. Ensivaikutelma kuitenkin on, että täysosumaan Rubik ei ole päässyt. Jos ajatellaan esimerkiksi kansainvälisen läpimurron kantilta, niin levy on sellaiseen varmaankin liian hitaasti antautuva ja etäinen. Solarista jää keskivaiheilla hyvin junnaava tunne.

Edellinen levy oli ideoiden ilotulitusta, ideoita oli jopa liikaa. Nyt ideat kiertävät. Harvoin levyltä bongaa mitään epärubikmaista. Lisäksi Artturi Tairan maneerit pääsevät jossain määrin latistamaan tunnelmaa. Levylle olisi voinut tehdä hyvää jopa vieraileva ääni.

Huonosta levystä ei toki ole kyse. Levyn ensimäinen varsinainen kappale World Around You on erinomainen. Lopussa oleva kolmikko Not a Hero, Towers Upon Towers ja ehkä hiukan junnaava The Dark Continent on vakuuttava. Levyllä on paljon torvia ja se loppuu torviin.

Luetaan jonkun ajan päästä facepalmin kera.

Ei kommentteja: