torstai 21. huhtikuuta 2011

Vuoden eka paras levy

Tuossa joku päivä kuulin radiosta uuden TV on the Radio -piisin ja ajattelin, että ihan kiva. Kun maailmassa on paljon mielenkiintoista musiikkia ja rajallisesti aikaa, ihan kiva ei aina riitä. Mutta äsken sitten päätin sattumalta kuunnella bändin uuden levyn Nine Types of Light. Eipä ole syytä katua. Levy on aivan loistava.

TV on the Radio on tuollainen jokahipsterin suosikkijuttu, mustien miesten bändi Brooklynista. Aiemmin se on jäänyt mieleen lähinnä Librarian-piisistään. Olenhan nuo aiemmat levyt läpi kahlannut, mutta vain kerran. Uusi levy innostaa tutustumaan niihin tarkemmin.

TV on the Radio muistuttaa paljon The Nationalia, mutta rytmejä on vähän enemmän. Lisäksi on falsettilaulua. Ehdoton suositus täältä. Kamppailu vuoden 2011 levystä on alkanut.

Sikäli tässä oli sattumaa mukana, että juuri edellispäivänä 20.4. bändin basisti Gerard Smith oli kuollut syöpään.

Ja sattumista toiseen: pitkään piti kuunnella Dungenia, koska sehän on mitä ilmeisintä hannesmusaa. Mutta ehkä juuri siksi en kunnellut, kun oli pakko. Sitten kuuntelin Anna Järvistä ja tajusin, että Dungen soittaa taustalla. Päätinpä, että kokeillaan nyt. Ja onhan se komiaa. Ruotsalaista popprogea, pakko tykätä.

Ei kommentteja: