perjantai 5. elokuuta 2011

Kun alajärveläiset Siinaille vaelsivat



Siitä puhutaan jo Helsingin Sanomissakin! Ei siitä siksi voi enää blogissa jauhaa? No, Siinaista.

Ihmisen pojan ei kannata pidättää hengitystä odotellessaan Joensuu 1685:ltä uutta lp-levyä. Toinen veljes-Joensuu (Mikko) tekee Mannan musiikkia. Toinen (Markus) ja ylimääräinen Joensuu (Risto) keksivät itselleen puuhaa Zebra and Snaken jäsenten ja sitten vielä jonkun kanssa: syntyy alajärveläinen superyhtye (oi aikoja!) Siinai. Nimi on hyvä, paitsi ettei ole, kun on olemassa Sinai.

No mutta Siinain ensilevy Olympic Games on surinaa, kiitos siitä. Se on myös teemalevy olympialaisista! jos ette nyt jo arvanneet. Eikä mistään cocacola-kisoista, vaan vanhan ajan olympialaisista, joissa kilvoiteltiin ja maalinauhat ja fanfaarit olivat yhtä suuressa roolissa kuin sponsorit nyt. Kuten minua viisaammatkin ovat todenneet, konseptista tulee mieleen Vangelis ja Vangeliksen legendaariset tulivaunut. Sama tulee mieleen, kun levyä kuuntelee, mutta hyvin hyvässä hengessä. Siinai käy hyvin lähellä Vangelista, mutta muistaa pysyä omalla tontillaan kuitenkin.

On puhuttu maailmanvalloituksesta: no ei onnistune, kun eiköhän olympiateemainen levy ole vähän turhan sisäänpäinkääntyvää sisäpiirihassuttelua. Ja laulamaton levy on ehdoton turn off joka puolella maailmaa. Mutta jos edes pieni osa Mogwain tai jonkun sellaisen suosiosta, taikka ehkäpä arvostuksesta osuu Siinaihin, niin hyvä.

Tässä linkki (You shine) Brighter Than Lightiin, joka on elämää suurempi kappale ja josta tulee mieleen ainakin Bach.

Ja tuota se Mikko nykyään puuhaa, Mannan kanssa.

Ei kommentteja: