perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kanadan punaniskojen rokkiskene

Ohhoh, jo muutama uusi artisti on tänä vuonna osunut korviini. Pitääpä sellaisia mainita ihan blogissakin, että vanhana sitten muistaa.

Olen kuullut Father John Mistyltä vasta yhden kappaleen, joka on oheinen Chateau Lobby #4. Silti on turvallinen olo sanoa, että levyltäkin voi odottaa paljon.

Tällä esityksellä tulee selväksi, että esittäjällä on ammattitaitoa ja itsevarmuutta. Ja sitten on tuo ääni. Upea se on, ei sitä mikään muuta.

Taiteilijanimen takana on entinen Fleet Foxesin Joshua Tillman. Fleet Foxes oli ainakin muutama vuosi sitten kovasti kehuttu indie folkin iso nimi, mutta jäi minulle vieraaksi. Father John Misty pitää tsekata kunnolla.



Viet Cong
on samaa sarjaa, eli olen kuunnellut yhden kappaleen. Tämän Continental Shelfin vahvuus on sama kuin Father John Mistyllä, eli tunnelma, joka on voimakas.

Jotenkin minulle tulee Viet Congista mieleen Interpol ja Editors, vaikka Viet Cong on enemmän uhkaava kuin dekadentti. Siksi on yllättävää, että bändi on Kanadasta ja vieläpä Calgarystä. Siellä pitäisi muuta olla kuin karjapaimenia ja öljyä. Mutta Viet Congin jätkillä on takana kovia vuosia Albertan provinssin rokkiskenessä.

Ei kommentteja: