keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Seinäjoki 101

Tutustu yhteen hyvään bändiin per päivä, hyvänä päivänä tsekkaa kaksi. Oli hyvä päivä.

Vapaapäivänä ei ehdi tehdä koskaan mitään järkevää, mutta sentään harrastaa tätä jalointa turhuutta. Ensinnäkin otin pienen mutta tärkeän askeleen Seinäjoki-opinnoissani, kun tutustuin Kuolleet intiaanit –orkesteriin. Olen varsin tyytyväinen tähän askeleeseen. Puuluuranko-levyn Alkusoiton hieno basso ja lapsikuoro ottivat ennakkoluulot heti korvilta pois.

Noitalinna huraa! tuli Peräseinäjoelta, nyt vielä monta astetta daideellisempi intiaaniheimo samoilta mannuilta. Kuolleista intiaaneista tulee semmoinenkin asia mieleen, että sielunsukulaisbändinsä Sydän, sydän on jo korkea aika tsekata kunnolla.

Toinen katsastus sattui Puny-bändin kohdalle. Bändin It kills you –pitkäsoitto on vainonnut minua Seinäjoen kirjastossa. Koska välillämme vaikuttaa tällainen eläimellinen magnetismi, niin oli lopulta pakko kuunnella läpi tuo uniinkin tullut laserlevy.

Tuomio: varsin mainiota popmusiikkia. Mieleen tulee Office Building, mikä ei ole hassumpi juttu ollenkaan.

Ehtihän sitä tehdä semmoistakin, että hankin laillisesti omistukseeni kokoelmat Juliet Jonesin sydämeltä ja Poverty Stinksilta, The Clashin Sandinista! –sekoilun ja suomalaisen progen suurklassikon Haikaran levyn. Hintaa nelikolle (5 levyllistä) alle 20 euroa. Kirjastosta vielä Radioheadilta Amnesiac, Björkin Debut ja Eelsiä livenä. On siinä sulattelemista.

Ei kommentteja: