perjantai 17. lokakuuta 2008

Naapurisopu koetuksella (meni jo)

Olen totaalisen kyllästynyt LastFM:n naapuriradioon, juuri niihin vapnetteihin ja muihin, joita vielä äsken hehkutin. Mutta tämä menee aalloissa. Oli aika, jolloin kuuntelin vain kirjastoani Media Playerilla, ja LastFM sai vain dokumentoida sen.
Koska naapurit on daijuja, kuuntelen nyt Cranes-radiota.
Cranesia ja My Bloody Valentinea ja Ridea ja The Curea lukuun ottamatta radion tarjonta on ollut tuttua korkeintaan niminä. Kaikenlaista sekavaa sieltä tulee. Shoegazea, elektroonillista goottirockia Hollannista, klassisvaikutteista kirkkolaulua pop-sensibiliteetillä. Loved trackseihin on päässyt toistaiseksi Mors Syphilitica kappaleellaan Remedy, The Chameleons teoksellaan View From a Hill ja Slowdive-orkesteri kappaleellaan Good Day Sunshine. Varsinkin The Chameleons ja Slowdive tuntuvat kokoonpanoilta, joilla on kovasti annettavaa isompinakin annoksina. (Ja siis Cranes ja My Bloody Valentine ovat jo isoja suosikkeja, aiemmin.)
Mutta että kun aiemmin oli kuulia tuo Ruotsi, niin nyt geneerinen hannes-suosikki voisi olla Irlannista tuleva naislaulajavetoinen elektrogoottipostrockproge-bändi, jonka jäsenet on cool, mutta tuijottavat kenkiin.

Ei kommentteja: