maanantai 24. marraskuuta 2008

Kaikki yleistäminen on kategorisesti vaarallista

Kaksimielinen nero kansanmies, nokkela sanankäyttäjä ja tarttuvien melodioiden isä, Repen ja Junnun parrakas ja vatsakas seuraaja, huoltamon baarin shamaani, pajatsonpelaajien puolustaja ja tavisten tuntojen tulkki. Sitäkin Gösta Sundvist oli.

Mutta, kuten moni tietää, Göstalle sanoitukset olivat sivuseikka. Ja kertosäkeet. Gösta oli progemies ja viilasi musiikkiaan kuntoon, sanoitti sitten mitä sanoitti, nopeasti ja suoraan sydämestä. Siihen oli se lahja, mutta toisia lahjojaan hän hioi.

Oli siis progemies, mutta oli myös moderni mies. Jos ei usko kuuntelemalla, niin niin kannattaa häivyttää partaa pois mielestä vaikka katsomalla tämä YouTube-pätkä kappaleesta Palava rakkaus.

Gösta on nuori ja sorea, piisi kuin Dingoa. Jos tämä olisi Dingoa, niin kehuttaisiin kuinka edistyksellinen kappale on kyseessä, 80-luvun modernia soitantaa. Mutta nyt niputetaan vain räkälöiden ruhtinaan yhdeksi jollotukseksi. Ja jos vielä haluaa muuttaa Gösta-imagea, niin Poika nimeltä Päivi -videossa mies on ihan mod. Kappale on vähän heikompi ja hitimpi kuin Palava rakkaus, jonka nosta nyt yhdeksi kovimmista suomalaista rockveisuista ikinä.

Ei kommentteja: