sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Diamond in the Rough


Aivan aluksi tahtoisin kiittää Tom Renneytä.


Urheilumaailmassa musiikkikulttuuri on vireä. Fanit laulavat ja ämyrit soivat. Kukapa ei tuntisi Stompin Tom Connorsin Hockey Songia tai tietäisi, että Liverpoolissa lauletaan You'll Never Walk Alone.

Meidän oma Darude soi jäähalleissa ja White Stripesin Seven Nation Army on tuore jalkapallohymni.

No Suomessa meininki on hyvin väsynyttä. On Opuksen Live is Life vai miten se oli ja Erkki Liikanen on coveroinut itseään. Lisäksi muilla kuin TPS:llä on Mika Sundqvistin tai mikasundqvistin tekemän viiden pennin kannatuslaulu.

Amerikassa kaikki on paremmin. Siellä taso on kovempi. Esimerkiksi Todd Rundgrenin Bang On the Drum All Day on jenkkifutiksen kautta levinnyt areenahymniksi. Ja miksei, siinähän on energiaa.

Vähän enemmän yllätti se, että Neil Diamondin Sweet Caroline on nykyään myös urheilutapahtumien elävöittäjä. Kappalehan sopii orkesteriversiona Las Vegasiin ja Miamiin amerikkalaisille eläkeläisille laulettavaksi.

Mutta on totta, että Sweet Caroline on jokapojan salainen suosikki, jota ei tarvitse hävetä urheilujuhlan postmodernissa tunnelmassa. Tätä tosin tuskin tiesi Rangersin-valmentaja Tom Renney, joka kappaletta alkoi Rangersin pukukopissa soittaa. Luuli ehkä, että Diamond on cool. Ja oikeastaan nykyään onkin.

Kiitos silti Renneylle, että näinkin kova piisi sai uuden elämän. Sweet Caroline nimittäin ON hieno kappale.

Ei kommentteja: