keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Testamenttini pesäpallokansalle

Taisi olla Valamonks, joka yhdisti gregoriaanisen kirkkolaulun ja Tahdon rakastella sinua -coveroinnin. Siitä on hankala pistää pahemmaksi, vaikka levy-yhtiöissä on kova yritys.

The Baseballs ei aivan Valamonksin tasoinen hirveys ole, mutta surullista on huomata, että orkesteri myi Seinäjoelle maaliskuuksi buukatun keikan ennätysajassa loppuun. Maaliskuussa! Kuka muistaa The Baseballsin enää maaliskuussa?

Älkää nyt vaan sanoko, että The Baseballs on rockabilly-revivalin airut. Yksikään oikea rockabilly-artisti ei näiden hajujälkiä kuitenkaan seuraa suosioon.

The Baseballsia on puolusteltu sillä, että se osoittaa kuinka päivän pop-hiteistä löytyy laadukkaita lauluja siinä missä entisaikojen hittimaakareiden tuotannosta. No niin niin. Ei siihen tarvita kuitenkaan levy-yhtiön markkinointiosastoa, koska sen voi tehdä itse.

Hyvä esimerkki on se, että netti on täynnä hienoja versioita Lady Gagan -kappaleista. Esimerkiksi ortoPilotin versio Just Dancesta osoittaa mainiosti, että Lady Gaga on aikamme parhaimpia popsäveltäjiä, oli sitten tuotantoratkaisuista ja artistipersoonasta mitä mieltä tahansa.

Ja siitä Umbrellasta on paljon parempia versioita kuin Peäspallojen renkutus.

Ei kommentteja: