maanantai 8. marraskuuta 2010

Homma lähtee Tanskasta

Kammottava juttu, että yrittävät tahot jotkut juurruttaa Suomeen kekrin ja pyhäinpäivän sijaan Halloweenia. Peli muuten taitaa olla menetetty, se juurtuu, siihen tottukaamme.

Sinänsä syksyyn kyllä kuuluu aavemaisen kaunis musiikki. Ja kuinkas sattukaan, sellaista olisi nyt tarjolla.

Cass McCombsin You Saved My Life on pidätelty ja pitkähkö kappale, jonka kuuntelemista voi verrata siihen, kun näkee ihmisen maalaavan taulua pitkin siveltimenvedoin. Jokainen viiva on paikallaan ja tarpeellinen, mutta niitä ei ole liikaa. Jokainen veto (isku) on jännittävä.

Tanskalaisen (taas!) Our Broken Gardenin Garden Grow on ehkä hipsterimpi, mutta samalla tavalla viipyillen tuleva piisi, jossa huomio ennen pitkää keskittyy laulajattaren suorituksen lisäksi jäntevään ja jotenkin huomion vievään rumputyöskentelyyn.

Kommentoidaan sitten myös vähän enempi jollotuksenomaisia kappaleita. Sian Clap Your Hands on hauska piisi. Duck Saucen Barbra Streisand on pelkällä naurumittarilla toki vielä hauskempi. Ja sitten pitää mainita se iPhone-bändi, eli näin ikään julkisuuteen noussut Atomic Tom. Onhan tuossa kappaleessa Take Me Out palaset paikallaan.

Ei kommentteja: