maanantai 5. lokakuuta 2015

Alkusyksyn huiputus, osa 3: Parhaat uudet

(Ennestään minulle ainakin kohtuu-) tuntemattomien bändien parhaita kappaleita:

The Essex Green The Late Great Cassiopia Paitsi että onhan tämä aika vanha, mutta voisi olla vanhempikin. Jotain hymnimäistä ja 70-lukulaista ja brittiläistä on tässä kappaleessa. Bändi oli kuitenkin Brooklynista ja toimi 1997-2006.

Beach House PPP  Tätä dream pop -bändiä on ollut listoilla joskus kyllä, mutta mitään suhdetta ei ole syntynyt. Sitten tavallisena arkipäivänä keskellä päivää autoradiossa soi tämä kappale. Ihme, etten ajanut ojaan. Voihan sitä kuvitella tätä löytävänsä itsekseen etsimällä, mutta kun soi ihan valtakunnan verkossa teinikanavalla. Hyvä!

Public Service Broadcasting Go! Jännä projekti. Jampat tekee instrumentaalimusiikkia, mutta lisäilevät mukaan sampleja kaikenlaisesta julkisesta materiaalista, kuten propagandafilmeistä ja tässä avaruusohjelmasta. Mukavan futuristinen meininki syntyy näin. Vähän insinöörihuumorin makua, mutta hyvän insinöörihuumorin.

Deafheaven Brought To the Water Örinä ei minua lähtökohtaisesti kiehdo, mutta kiehtoo kun on kaunista. On rujoa kaunista ja kaunista kaunista. Tämä kappale menee sinne kauniin kauniin puolelle. San Franciscosta nämä. Ja kuulemma kaupallista roskaa, sanovat alan miehet. Pöh. Loppupuolella ihan ahdistavan nättiä menoa.

East India Youth Turn Away Lontoolaista elektronista musiikkia. Jampalla erittäin hyvä ääni. Kappaleen puolivälissä nerokas tempokikkailu. Äärettömän kaunis kappale. Vuoden helmiä.





Ei kommentteja: