sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Abreu tekee Karibiasta tyylikkään

Anna Abreu on ehtinyt olla nuoresta iästään huolimatta paljon, esimerkiksi Suomen ehkä ainoan tunnetun dandyesseisti Antti Nylénin kirjoitusten muusa.

Se genre on kyllä erikseen, minä puhun pelkästään musiikista. Abreu teki muutamia todella hienoja englanninkielisiä pop-kappaleita. Pari niistä oli minusta niin hyviä, että jos ne olisi tehnyt Rihanna tai vastaava, niin ne olisivat juhlittuja klassikoita. En kuitenkaan laskenut näitä onnistumisia varsinaisesti Abreun ansioksi, vaan katsoin, että tuottajat ja piisintekijät ovat osanneet asiansa. Enpä silti mennyt Abreun suorituksia moittimaankaan ja kovasti olisin jonkinlaisen kansainvälisen näkyvyyden hänelle suonut.

Koska kv-asiat eivät edenneet, oli luonnollista, että Abreu vaihtaa laulukieleksi Suomen. Siten on helpompi elättää itsensä laulamalla. Suomessa. Siinä taannoisessa JVG:n kesähitissä Abreu veti mielestäni pisteet kotiin, mutta eka oma suomeksi julkaistu kappale Bandana oli hirveää roskaa.

Mutta tämä Ayo. Ihan mielettömän hieno pophitti. Aivan varmasti se kuuluu tämän vuoden top5-piiseihin, kamppailee jopa kärkisijasta. Eipä voi muuta sanoa kuin hattua nostaa ja myönnettävä, että Abreulla on näkemystä. Ei tämä jatkuva onnistumisten määrä voi olla sattumaa. Ja minä kun VIHAAN noita Karibia-rytmejä. Yleensä.

Ei kommentteja: