tiistai 18. maaliskuuta 2008

No tytöt voi aina vaikka laulaa

Viikko sitten oli kaapeli auki. Tallensin tuntikaupalla VH1-kanavaa, ja olipa tuossa viime yönä aikaa hiukan tarkastella mitä tarttui dvd-soittimelle.

Viikonlopun teemana kanavalla oli heikkouteni, eli yhden hitin ihmeet. Monta veret seisauttavaa muistoa! Keskitytään niistä nyt kolmeen.

Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se ei ole totta. Tsekatkaa tämä. Se on (wikipedian mukaan piano-housea esittävän) Black Boxin hitti Ride on Time. Mikä piisi! Mikä ääni! Mikä nainen!
Epäilykset heräävät. Tavallisesti näissä kuvioissa laulaja on eri ihminen kuin videolla suuta aukova esiintyjä. Niin oli Black Boxin tapauksessakin. Yhtyeen taustalla olevat jannut hommasivat projektille laulajan ja esiintyjäksi sitten mallin.
Mutta tarina menee oudommaksi.

Oikeasti tässä piisissä ei laula edes tämä laulajaksi hommattu nainen, vaan piisi on törkeä varkaus, ja vokaalit vetää varkauden kohde. Alkuperäinen on tämä Loleatta Hollowayn Love Sensation. Surkuhupaisan tarinan yksi juonne on sekin, että Black Boxin italiaanot ottivat korvakuulolta oman piisinsä nimeksi Ride on Time. Right on Time olisi enemmän kohdallaan.
On kyllä pakko sanoa, että Black Boxin kyseenalaisin keinoin saavutettu hitti on huikea. Yksi kaikkien aikojen tanssihiteistä. Hypnoottinen esitys kaikin puolin.
Vielä toinen vokaalivetoinen esitys, vaan tämä ei ole puijaus.

Jos viime vuosikymmenten ärränbee-tyttöbändien parasta piisiä haetaan, niin jahti kannattaa jättää tähän kompastumisen jälkeen. Eternal! Piisi on todellinen helmi.
Ja vielä valkaisuainetta.
Kuka muistaa tämän? Minä en olisi millään tällaista päähäni saanut, mutta kun VH1 sen esitti, niin flashblackit olivat järisyttävät. Muistan tykänneeni Alisha's Atticin ainoasta hitistä herkkänä 15-kesäisenä hyvin paljon. Ja toimiva tämä onkin. IhQua.
Alisha's Attic oli vuonna 1996 ehdolla oikein Brittien vuoden tulokkaaksi ja meno oli kovaa. Mutta ei hommasta tullut ilmiötä kummempaa. Toinen duon naisista on sittemmin tienannut elannon kirjoittamalla hittejä Will Youngin kaltaisille artisteille. Hyvä hänelle.

Ei kommentteja: