keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Heipä hei

Tämä on YouTube-linkki.

Yllä olevassa linkissä Mat Weddle Obadiah Parker -nimisestä orkesterista (taitaapi olla yhden miehen orkesteri) coveroi Outkastin Hey Ya -kappaleen. Paitsi saattaa olla, että olet muukalainen ja luet tätä vuonna 3079, jolloin YouTube on ajat sitten kadonnut, mutta tämä blogi on säilytetty kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.

Weddlen versio on joka tapauksessa pysäyttävän herkkä. Loppua kohti se toisaalta uppoaa indiekliseiden suohon, mutta se ei nyt ole tärkeää. Olennaista on ensivaikutelma. Alkuperäisen kappaleen tempoa on hidastettu, sovitus on karsittu minimiin ja Weddle laulaa kuin enkeli. (Enkelit ovat miehiä. Kai.)

Olen aina pitänyt Hey Yasta, koska pidän tarttuvista ralleista. Luulin kuitenkin, että pitämiseni perustuu kappaleen energiaan ja efekteihin, eikä se niistä riisuttuna olisi juuri mitään. Mutta Weddle paljastaa perustasta vahvan sävellyksen.

Obadiah Parkerin MySpace -sivuilla kappaletta on kuunneltu jo 40 000 kertaa ja yllä oleva linkkikin näyttää kiertävän vaikka missä. Tää on kai sitä viraalista mainontaa nyt.

Ei kommentteja: