tiistai 4. toukokuuta 2010

Poljettavan urkuharmoonin paluu

Tuskin moni kiistää, etteikö Noitalinna Huraa! ole yksi parhaista peräseinäjokelaisista bändeistä hippieskenessä. Siis se bändi, joka on coveroinut laahaavasti PMMP:n Pikkuveljen.

No niin.

Noitalinnassa oli ja on edelleen myyttistä auraa. Jos Pikkuveli on riipaiseva, niin moni muu kappale on hämmentävä. Tarttuvaa poppia kömpelösti esittänyt Noitalinna on myyttinen siksi, että ihan varma ei voi olla, olivatko ne tosissaan. Tai missä määrin tosissaan. Tai mitä sitten. Sanoituksissa on sellaista lapsellista neroutta, että joka tapauksessa bändi oli tärkeä, vaikka jäikin pienen piirin jutuksi.

Nyt poljettava urkuharmooni on tullut takaisin, bändin nimi on Musta Köksä ja taustalla Noitalinnan kantavia voimia. Kyynikko voi kysyä, että mitä järkeä on siinä, että keski-ikäiset ihmiset edelleen kömpelöitsevät ja tekevät kummallisia havaintoja Puntalarockista. 80-luvulla nämä. Mutta en tiedä, on tälle syynsä. Hetkittäin Ranran-levyssä on taian hetkiä ensi kuulemalta. Välillä on aikaa kysyä, miksi tällaista vuonna 2010.

Katsotaan, miten kehitys kehittyy.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei se haittaa www.youtube.com/watch?v=q2zd-04DMyE