maanantai 3. toukokuuta 2010

Wheatistelyä

Tämän postin jälkeen minun on enää turha väittää, että olen kova jätkä, joka joskus kuuntelee Sepulturaa.

Kaikki tietävät The Ukulele Orchestra of Great Britainin. Aina silloin tällöin huvituksen vuoksi katson orkesterin videoita YouTubesta. Hassuja versioita tunnetuista hiteistä. Kiva juttu.

Mutta kuten näkökulman vaihtaminen aina, niin tämäkin saa parhaimmillaan aikaan mielenlatuja järisyttäviä asioita. Kun ukuleleyhtye ottaa käsittelyynsä Wheatus-bändin halveksitun hitin Teenage Dirtbag, niin jälki on koskettavaa, herkkää, kaunista ja haurasta. Kai se alkuperäinenkin on hieno piisi?

Kun herkistelemään päästiin, niin jatketaan. Yritin eilen esittää irkissä, että Britain's Got Talentin huippuhetket ovat koskettavia. Siis Paul Pottsin, Susan Boylen ja nyt Olivia Archboldin ensiesiintymiset. En ole hölmö: esimerkiksi Paul Pottsin esiintyminen on taitavasti leikattu ja Paul-poika koulutettu oopperaääni. Mutta sittenkin. Ja melkeinpä tämä uusi löytö Olivia on kaikista liikuttavin.

Ja sitten. Oikeasti maailman tarttuvin piisi on tämä Today's Big Thingistä bongaamaani kappale. Sen jälkeen, kun video linkitettiin Today's Big Thingiin, videon katselukerrat ovat YouTubessa nousseet kunnioitettavasta puolesta miljoonasta aika haipakkaa. Eikä ihme. Hyväksy rytmin kutsu.

Ei kommentteja: