tiistai 1. joulukuuta 2009

Näen hyvää jopa Vuotos-päätöksessä

Vaikka se on välillä vaikeaa, niin muistetaan olla kiitollisia Jouni Hynyselle. Koettakaa nyt koota itsenne! Ei saa nauraa!

Ja jos on kova rutistus ja on pari muutakin vanhaa, mutta ensisijassa Hynyselle pitää olla armollinen siksi, että mies osaa suositella hyvää musiikkia. Taannoin Hynynen oli vieraana YleX:n Supersetissä, ja täytyy sanoa, että kun joku pystyy osoittamaan Eppu Normaalin myöhempien aikojen tuotannosta tuoreen ja siedettävän piisin, niin on pakko arvostaa sellaista kansalaista. Se piisi oli Peto minussa (1984).

Lisäksi Hynynen samassa ohjelmassa soitatti D-A-D:n kappaleen Sleeping My Day Away, joka on hyvä rokkipiisi ja liittyi soittolistalleni.

Mutta tärkeintä on se, että Hynynen on Suomen tunnetuin Killing Joke -fani. Jostain kumman syystä kyseinen orkesteri on pysynyt minulle tuntemattonana tähän vuoteen asti. Sitäkin onnellisempi voi olla siitä, että tämä yhtye nyt on löytynyt, koska esimerkiksi Love Like Blood on vaikuttavuudessaan samaa tasoa kuin London Calling tai Enjoy the Silence.

Niin että vaikka sen partaÄIJJÄN onnettomat vitsit Törnävänsaaressa viime kesänä aiheuttivat valtavaa myötähäpeää, niin ei mies silti ole turhaan tätä ilmaa hengittämässä.

2 kommenttia:

Karhuherra kirjoitti...

Tämän jutun uutinen oli se, että vuosi kaheksanneljä lasketaan myöhäistuotannoksi Eppujen kohdalla. Vaan onhan tuo hieno piisi. Hyvää Suomi-rockia ajalta ennen aikuistumista löytyy myös alpumilta Tie vie, olisikohan edellinen tuotos ennen Hynysen kehumaa.

Sleeping my day away on hyvä piisi, mutta se on kärsinyt peruuttamattomia vaurioita liiallisessa jäähalli- ja formaattiradiosoitossa. Toista se oli silloin sotien jälkeen, kun No fuel left for the pilrims -vinyyli oli ihan uusi löytö.

hannes_ko kirjoitti...

Nyt sun täytyy ymmärtää, että meillä on valtava ikäero, Grand Canyonin kokoinen ikäkäppi on välissämme, ja siinä missä sinulle sota on puunilaissota, niin minulle se on modernein välinein käyty USA:n ja Meksikon välinen Suuri Sota. Käpin takia, ja siksi, että musiikientusiasmini on ollut kautta elinkaareni sporadista, saattaa D-A-D:n klassikon kaltainen kappale olla tuore.

Noh, myöhempien aikojen viittaus oli toki kieli poskessa tehty (nykynuoriso ei muuten ymmärrä tuota sanontaa), ja pakko se oli niin ylös kirjata, koska Vuonna kaheenkskötviis on jossain määrin muodostunut, ehkä väärin perustein, suureksi vedenjakajaksi. Ironian kerrostumat ovat niin valtavat, että on pakko siteerata Simpsoneissa jo 90-luvulla esiintynyttä dialogia. - Dude, was that sarcasm? - I don't even konw anymore.