sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kirahvit ovat julmia




Mew on niin suosittu bändi Suomessa, että mewiläisten bändien puute on ihmetyttänyt. Leimaa on yritetty lyödä Pariisin kevään otsaan, mutta se on korkeintaan vesiliukoinen leima. Stories-levyn rytmiratkaisut ovat ehkä vaikuttaneet Tuunelaan Astronautti-levyä tehdessä, ehkä ei.

Niin, tarvitaanko Suomen Mewiä? Asiaa voi pyöritellä teoreettisesti, eikä kuitenkaan päästä mihinkään, ennen kuin tulee tositilanne. Ja nyt se on. Kirahvi nimeltä Tuike on ensilevynsä julkaissut käsittääkseni turkulainen kokoonpano, jonka Mew-vaikutteita ei millään voi kieltää. Välillä yhtye käy jo plagioinnin rajoilla, mutta pelastautuu sieltä viime hetkillä.

Kirahvi nimeltä Tuike painottaa Mewin hippiprogepuolta popin kustannuksella. Lehtipeitteen suojelijat on varsin yhtenäinen ja kiinnostava levy. Komeimmillaan, kuten kappaleessa Yö laulaa, yhtye pääsee esikuvansa tasolle.

Jos tämä teksti nyt osuu vaikkapa bändiläisten silmiin, niin varmaan heitä vähän harmittaa ja ehkä loukkaa tämä yletön Mewin mainitseminen. Mutta näin se on tehtävä, yhteydet ovat niin selvät. Sitä paitsi yhteydet eivät ole olleenkaan huonot.

2 kommenttia:

Visa kirjoitti...

Kappaleen nimi on muuten "Yö laulaa", Spotify vain on tehnyt tepposet ääkkösille!

hannes_ko kirjoitti...

Käy järkeen. Mietin sitä toki itsekin, mutta nyt kävi näin. Kiitos.