lauantai 13. joulukuuta 2014

Ensikorvauksella



http://thequietus.com/articles/06425-east-river-pipe-interview

Tuossapa nyt yksi juttu Fred Cornogista. Kulttimuusikko, huumeriippuvuus, kodittomuus, kotistudio, outsider, Home Depotissa töitä, iskä ja aviomies, Kurt Cobain... hohhoijaa. Tai sinänsä ihan liikkis tarina miehestä, joka tekee hyvää musaa, ei kestä päihteitä, mutta järjistyy ja panee elämänsä järjestykseen, mutta onhan noita kuultu.

Cornog on tehnyt lukuisia levyjä East River Pipe -nimellä ilman, että hanneksella Seinäjoella tai Tampereella puhumattakaan Lappajärvellä on ollut mitään käryä semmoisesta. Sitten yksi musiikkijournalisti (sellaisiakin on, olikohan se Jean Ramsay) tekee Jukka Nousiais -arvostelun ja listaa lukuisia tuotteliaita kotistudiomuusikoita. Nousiaisen levy on ok, mutta nuo listatut nimet herättävät enemmän mielenkiintoa. Oletan heidät Daniel Johnstonin hengenheimolaisiksi, mikä olisi vänkää. Yllätyn, koska East River Pipe on laadukasta indiehissuttelua, ei mitään sellaista viemäriputkesta purkautuvaa pahaa oloa, johon artistinimi viittaa.

Tarvitaan ihan muutama sekunti vain Make A Deal With the City -kappaletta ja se on siinä. Uusi suosikkiartisti on löytynyt.

Ei kommentteja: