tiistai 2. joulukuuta 2014

Lanseeraan hyvinvointi-indien

Jos nyt pitää muistaa joku oma blogaus, niin se on tämä jossa lyttään varkaan. Kävin kuumana, mutta syystä.

Kun et kerran jaksa avata linkkiä, niin kerron, että yksi lahjaton amerikkalaisjamppa alkoi muutama vuosi sitten kylmänviileästi plagioida Postal Serviceä, joka teki kymmenisen vuotta sitten yhden kaikkien aikojen klassikkolevyistä, eikä muuta sen jälkeen. (Siitä on tehty dokumenttikin, siitä, että miten se levy vaan kestää ja kasvaa, vaikka oli sivuprojekti.) Varkaudesta tuli iso hitti, mitä taas Postal Service ei varsinaisesti ollut. No, se panee harmittamaan.

Se amerikkalaisjamppa, jonka nimi iäksi unohdettakoon, oli toki törkeä ryöstäjä. Mutta Suomen Postal Service on hyvä. Aika pommina tuli, että Disco Ensemblen etuhahmo on sooloillut tällaista. Hisser on projektin nimi ja Park Fiction on ehkä vuoden paras kappale.

Miikka Koiviston kanssa laulava Seidi Guzejev on LÖYTÖ.

Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa tuolle suippokorvalle, siis Koivistolle. Kova debyytti.




Toinen vuoden paras kappale on Starsin  From the Night. Tämä youtube-versio on vain 4 minuuttia pitkä. Parempi on pitempi ja tässä tapauksessa pidempi on parempi. Kappale muistuttaa siitä, että kymmenen vuoden takaiset indiepumput ovat nyt keränneet ikää ja massaa ja ovat nostalgisia juttuja. Hisserkin on vähän nostalginen heti alkuunsa.

Onko genren nimi hyvinvointi-indie?

Ei kommentteja: