sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Juuttien marssi

Uusi vuosikymmen alkoi lähinnä vanhojen suosikkien parissa. Mutta kun käsiin suorastaan lyötiin levy kehotuksin "kuuntele", niin totta kai, kuuntelin.

Tanskalainen Turboweekend on valinnut nimensä tyhmästi, sillä nimi tuo mieleen Turbonegro-coverbändin. Genrenä on kuitenkin synth pop. Ja nyt kyllä on pakko puhua tanska-soundista, sillä niin lähellä Turboweekend on VETOA. Jopa laulajan maneerit ovat samanlaiset. Toisaalta VETO vetää täysin valitsemallaan tiellä. Turboweekend lipsahtaa välillä hieman enemmän sinne synth popin popimmalle puolelle, kun VETO taas pyrkii elektron puolelle päättäväisesti. Turboweekend on itseään hakeva pikkuveli, mutta asetelma on ennenkin käännetty päälaelleen.

Turboweekendin Ghost of a Dance on hyvä, mutta ei omaperäinen levy. Jos genre kiinnostaa, niin kannattaa kuunnella pois.

Hyvä Tanska! Ei olisi kymmenen vuotta sitten uskonut millainen armeija maasta musiikkimaailmaa marssii valloittamaan. Ja kun kaikki vieläpä alkoi The Raveonettesilla, joka musiikillisesti on ihan eri maata kuin tämä elektroninen rintama.


Ei kommentteja: