maanantai 11. tammikuuta 2010

With Canon you can

Kaikkien musiikkilistojen äiti Billboard julkaisi joku aika sitten listan viime vuosikymmenen yhden hitin ihmeistä. Lista on hyvin amerikkalainen. Muutamalla artistilla listalta on Euroopassa jokusia hittejä, osalla tasan nolla.

Daniel Powter oli listauksen ykkönen. Kaikki pitävät salaa Bad Day -kappaleesta. Joku listoissa aina herättää vastareaktion, ja nyt se oli se, että Macy Gray on listalla. Mutta kun tarkemmin ajattele, niin oikeinpahan on. Sillähän on ne kappaleet I Try ja ei sitten muuta. Tuleehan tuossa ai niin -hetkiä. Ei tullut Blu Cantrellista suurtähtöstä.

Mutta kuka on kaikkien aikojen yhden hitin ihme? Varmasti joku klassisen musiikin puolelta. Vahva ehdokas on ainakin Johann Pachelbel, jonka Canon D:n tunnistavat kaikki, vaikka eivät nimeltä.

Pachelbelin Canon D on innoittanut ihmisiä tekemään yhden YouTuben huikeimmista ja yhden hauskimmista videoista. Ja se on muutenkin kova piisi. Jätkä oli kyllä omana aikanaan iso straba, mutta unohtui sitten. Sitten joku teki miehestä kuuluisan 1970-luvulla ja apajille tulivat kaikki Aphrodite's Childista (se Vangeliksen ja Demis Roussoksen bändi) lähtien.

Ei kommentteja: