keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Paljon sanomatta jää

En epäile ollenkaan etteikö Paramore säveltäisi itse kappaleitaan. Otetaan nyt tarkkailuun hittipiisi Brick By Boring Brick.

Intro. Kitarakuvio. Laulu alkaa heti ensimmäisellä melodiakoukulla "she lives in a fairytale." Muutaman rivin koukun jälkeen tulee pudotus ja rauhoitus, josta taas noustaan tuohon melodiakoukkuun. Sen jälkeen tulee uusi väliosuus. Se kasvaa pikku hiljaa uuteen melodiakoukkuun, joka vaihtuu parin rivin jälkeen hokemaan "bury the castle" ja tämä kerrataan, jonka jälkeen tulee väliosuus Hayleyn johdolla "padadamdam", kitaraväliosuus, melodiakoukku alusta kerrataan, pudotetaan taas, sitten lyhyesti "brick by boring brick", jonka jälkeen taas pudotus melodiakoukku, pudotus, "bury the castle", välisoitto, variointi, hold it in", aivan uusi melodia ja rytmipohja, Haleyn välihuuto ja uusi variointi melodiasta, jyrkkä pudotus ja "padamdamdam" nyt bändin poikien johdolla, johon Hayley liittyy ja kappale saa kliimaksinsa.

Ei tämä sinänsä ihan kiva kappale tietenkään voi olla muuta kuin adhd-sukupolven säveltäjän tekemä. Koko ajan on kiire tuoda uusi koukku esille, hirvittävästi on sanottavaa ja energiaa... vanha setä ajattelee, että miksei anneta kasvaa.

Ei kommentteja: